Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

 

Stari grad d.o.o, za trgovinu, izdavaštvo i zastupanje,  Kneza Domagoja 22, 10410 Velika Gorica, u daljnjem tekstu trvtka, vlasnik je ovih internet stranica. Obavještavamo Vas da su ovim putem Vaši podatci preuzeti sa stranice www.naklada-starigrad.hr.  Prihvaćanjem ove Izjave dajete privolu za daljnu obradu i prikupljanje Vaših osobnih podataka sa web stranice www.naklada-starigrad.hr u svrhu zaprimanja narudžbi i slanja naručene robe. Svoje podatke dajete dobrovoljno. PRIHVAĆANJEM OVE IZJAVE i ustupanjem Vaših osobnih podataka unosom tijekom kupnje/registracije smatra se da ste suglasni s obradom istih u marketinške svrhe (dostava promidžbenih materijala i oglašavanje tvrtke). U svakom trenutku možete ukinuti ovu privolu. Tvrtka će sa vašim podatcima postupati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka  te će ih zaštiti od neovlaštenog pristupa, nezakonite i nedozvoljene obrade.


ZA OBRADU PODATAKA ODGOVORNA JE TVRTKA:

Stari grad d.o.o, za trgovinu, izdavaštvo i zastupanje, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Velika Gorica, Kneza Domagoja 22, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta (MBS): 080012517 te osobnim identifikacijskim brojem (OIB): 50194090702.


KONTAKT PODATCI SLUŽBENE OSOBE ZADUŽENE ZA SIGURNOST PODATAKA

e-mail: sigurnost@naklada-starigrad.hr


NAČINI PRIKUPLJANJA I VRSTE PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Kako bi Vam osigurali kvalitetnu uslugu, tvrtka prikuplja samo najnužnije podatke i to na sljedeće načine:

Izravno od strane korisnika ili kupaca na način da ih isti sami dostave uz privolu kao voditelju obrade podataka. U svrhu pružanja određenih usluga od strane tvrtke, kupac ili korisnik je dužan dostaviti tvrtki podatke koji su potrebni za uspostavljanje ugovornog odnosa između kupca i trgovca radi pružanja  usluge  tj.  prodaje proizvoda iz svojeg asortimana. Podatci koje prikupljamo tom prilikom su:


  1. ime i prezime
  2. adresa stanovanja i adresa dostave paketa
  3. kontakt broj telefona ili mobilnog uređaja
  4. kontakt podatke elektroničke pošte (e-mail)
  5. IP adresa
  6. podatci o navikama korisnika i/ili kupca


 Iz drugih izvora odnosno od naših poslovnih partnera ili javno dostupnim podatcima u obliku telefonskog imenika i druge javno dostupne servise kao što su online telefonski imenik i sl.


 Automatizirano prilikom posjete našim web stranicama u obliku prikupljanja adresnih protokola (IP adrese) i identifikatora u obliku kolačića, kao što su Google Analytics za praćenje navika kupaca te Facebook Pixel-a za remarketing (personalizirani prikaz oglasa).


ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje se pohranjuju u internet pretraživaču na stolnom ili mobilnom uređaju prilikom posjeta određenoj internet stranici. Kolačići se upotrebljavaju za pružanje kvalitetnijeg korisničkog iskustva u obliku pohranjivanja osobnih postavki korisnika kao što su pamćenje zaporki potrebnih za logiranje na korisnički račun, te za praćenje uporabe korisničkih stranica. Kolačići se upotrebljavaju za izradu i upravljanje korisničkim računima a mogu se i koristiti za prikaz personaliziranih oglasa na temeljima preferencije kupaca ili korisnika.

Isključivanjem ili blokiranjem određenih kolačića može se koristiti web stranica ali postoji mogućnost da određeni dijelovi stranice neće biti dostupni korisniku te postoji mogućnost da stranice neće raditi kako su prvobitno zamišljene.


VRSTE KOLAČIĆA

Strogo zahtijevani kolačići. Ovi kolačići su potrebni za pokretanje web stranice i ne mogu se isključiti. Takvi su kolačići postavljeni samo kao reakcije na radnje koje ste postavili kao što su jezik, valuta, prijava, postavke privatnosti. Možete postaviti svoj preglednik da blokira ove kolačiće, ali postoji mogućnost da naše stranice tada neće ispravno raditi.


Analitika i statistika. Ovi kolačići omogućuju nam mjerenje prometa posjetitelja i pregled izvora prometa prikupljanjem podataka u skupovima podataka. Također nam pomažu da razumijemo koji su proizvodi i radnje popularniji od drugih.


Marketing i retargeting. Ove kolačiće obično postavljaju naši partneri za marketing i oglašavanje. Može ih upotrijebiti za izradu profila vašeg interesa i kasnije prikazivanje relevantnih oglasa. Ako ne dozvolite te kolačiće, nećete doživjeti ciljane oglase za svoje interese.


Vaši podatci sigurni su i dostupni samo djelatnicima tvrtke. Prikupljeni podatci koriste se samo u svrhu evidencije kupaca te je tvrtka dužna sigurno pohraniti i čuvati podatke. U svakom trenutku možete na web stranici kroz korisnički račun ukloniti ili izmijeniti Vaše osobne podatke potpuno besplatno i bez obrazloženja.


Prihvaćanjem ove Izjave i ustupanjem Vaših osobnih podataka potvrđujete da ste razumjeli sve informacije te da dopuštate tvrtki Stari grad d.o.o korištenje Vaših podataka u već gore navedenu svrhu.